diumenge, 16 de novembre de 2014

Iniciativa per Occitània sosten la lucha per la defensa de la linha de trens Carcassona-Quilhan

Iniciativa per Occitània sosten la lucha per la defensa de la linha de trens Carcassona-Quilhan
Comunicat [occitan]

...E al delai demanda lo manten en activitat de las linhas ferroviàras occitanas amenaçadas de barradura.

Dempuèi plusors annadas, al motiu de non-rendabilitat, l’SNCF amenaça de barrar la linha de trens entre Carcassona e Quilhan, linha que seguís lo flume Aude e permet de jónher la plana de Carcassés al piemont pirenenc.

Dins aquesta perspectiva, la linha a patit tres decadas de negligéncias e d’atacas:
- las garas segondàrias an tampat per daissar plaça a d’automats de vendas
- lo nombre d’emplegats per la linha es estat baissat
- las vias ferradas son estadas mantengudas dins un estat marrit
- los oraris son mal adaptats a las necessitats dels viatjaires.

Malgrat aquò, aquestas darrièras annadas la frequentacion de la linha a fòrtament aumentat, mercés a una politica tarifària excepcionala mesa en plaça per la region Lengadòc-Rosselhon (bilhetas a 1 €). Per tant que s’engatgèsse la collectivitat regionala a pagar la siá part per modernizar e segurizar las vias, Réseaux Ferrés de France a totjorn refusat de manténer en bon estat la partida Limós-Quilhan de la linha.

Lo dissabte 15 de novembre, Plaça de la Gara de Quilhan, se tenguèt una manifestacion plurala de sosten a aquesta linha e pel mantenement de las garas. Iniciativa per Occitània i èra presenta.Al delai d’aqueste exemple, d’autras linhas son amenaçadas en Occitània, coma la linha Coni-Niça per la quala s’organizan de manifestacions. Actualament l’estat francés vòl tampar 25 linhas. Occitània ne serà la victima principala ja que 14 linhas son per barrar se pas res es fach. Se comparam aquesta chifra amb la densitat mens fòrta de linhas ferroviàrias occitanas al par de la rèsta de l’estat francés, se pòt dire que realament assistissèm a una politica dels transpòrts occitanofòba.

Iniciativa per Occitània demanda lo manten en activitat de totas aquelas linhas de trens.

***

Iniciativa per Occitània soutient la lutte pour la défense de la ligne de trains Carcassonne-Quillan
Communiqué  [français]


...Et demande au-delà le maintien en activité des lignes ferroviaires occitanes menacées de fermeture.

Depuis plusieurs années, sous prétexte de non-rentabilité, la SNCF menace de fermer la ligne de trains entre Carcassonne et Quillan, ligne qui suit le fleuve de l’Aude et permet de relier la plaine du Carcassès au piémont pyrénéen.

Dans cette perspective, la ligne a souffert de trois décennies de négligences et d’attaques:
- les gares secondaires ont fermé pour laisser place à des guichets automatiques
- le nombre d’employés pour la ligne a été baissé
- les voies ferrées ont été maintenues dans un mauvais état
- les horaires sont mal adaptés aux nécessités des voyageurs.

Malgré cela, ces dernières années, la fréquentation de la ligne a fortement augmenté grâce à une politique tarifaire exceptionnelle mise en place par la région Languedoc-Roussillon (billets à 1 €). Bien que la collectivité régionale se soit engagée à payer sa part pour moderniser et sécuriser les voies, Réseaux Ferrés de France a toujours refusé de maintenir en bon état la partie Limoux-Quillan de la ligne.

Samedi 15 novembre, à la place de la gare de Quillan, s’est tenue une manifestation plurielle pour soutenir cette ligne et pour maintenir les gares. Iniciativa per Occitània y était présente.

Au delà de cet exemple, d’autres lignes sont menacées en Occitanie, comme la ligne Coni-Nice pour laquelle on organise des manifestations. Actuellement, l’État français veut fermer 25 lignes. L’Occitanie en sera la victime principale puisque 14 lignes sont sur le point de fermer si rien n’est fait. Si nous comparons ce chiffre avec la densité moins forte de lignes ferroviaires occitanes par rapport au reste de l’État français, on peut dire que nous assistons réellement à une politique des transports occitanophobe.

Iniciativa per Occitània demande le maintien en activité de toutes ces lignes de trains.Iniciativa per Occitània dóna suport a la lluita per la defensa de la línia de tren Carcassona-Quilhan

Comunicat [català]...I a més demana el manteniment de l’activitat de les línies ferroviàries occitanes amenaçades de tancament.Des de ja fa uns quants anys, amb el pretexte que no és rendible, l’SNCF amenaça amb tancar la línia de tren Carcassona-Quilhan, línia que va seguint el riu Aude i que permet d’unir la plana del Carcassés i el piemont pirinenc.En aquesta perspectiva, la línia ha patit tres dècades negligències i d’atacs:

- les estacions secundàries han tancat tot sent substituïdes per màquines de venda automàtica

- el nombre de treballadors a la línia ha baixat

- les vies s’han mantingut en mal estat

- els horaris estan mal adaptats a les necessitats dels viatgers.Malgrat tot, aquests últims anys la freqüentació de la línia ha augmentat força, gràcies a una política tarifària excepcional duta a terme per la regió Llenguadoc-Rosselló (bitllets a 1 €). Tot i que l’administració de la regió s’havia compromès a pagar la seva part per modernitzar i fer més segures les vies, Réseaux Ferrés de France sempre ha refusat mantenir en bon estat la part de la línia entre Limós i Quilhan.El dissabte 15 de novembre, a la Plaça de l’Estació de Quilhan, hi va haver una manifestació plural de suport a aquesta línia i pel manteniment de les estacions. Iniciativa per Occitània hi era present.

A més d’aquest exemple, hi ha més línies amenaçades a Occitània, com la línia Cuneo-Niça per a la qual es convoquen manifestacions. Actualment l’estat francès vol tancar 25 línies. Occitània en serà la víctima principal ja que ens tancaran 14 línies si no s’hi fa res. Si comparem aquesta xifra amb la densitat menys forta de línies ferroviàries occitanes pel que fa a la resta de l’estat francès, es pot dir que realment assistim a una política de transports occitanòfoba.Iniciativa per Occitània demana que es mantingui l’activitat de totes aquestes línies de tren.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada